Meni
Košarica

-15% na vsak dodatni izdelek | -20% na vsak dodatni izdelek, ob nakupu štirih izdelkov ali več

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

1. PRIDOBIVANJE IN ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke kupcev podjetje prejme ob naročilu v spletni trgovini, ob registraciji novega kupca, v primeru telefonskega pogovora s stranko, v primeru osebne komunikacije s stranko ali preko e-maila s stranko. Podjetje zbira podatke kot so ime in priimek, naslov, uporabniško ime, elektronski naslov, telefonsko številko, geslo in ostale podatke, ki jih lahko kupec prostovoljno vnese v navedena polja. Kupec mora podatke navesti za uspešno realizacijo naročila in morebitno komunikacijo s podjetjem. Podjetje ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih v svoje uporabniške račune vnašajo kupci.

2. NAMEN ZBIRANJA OSEBNIH PODATKOV IN OBDELAVA

Osebne podatke podjetje zbira v  primeru naročila v spletni trgovini za uspešno realizacijo naročila. Podjetje podatke potrebuje tudi za izdajo računa in obdelavo dostave. V kolikor kupec ne želi, da se njegovi osebni podatki uporabljajo za statistične namene, podjetje podatkov ne uporabi. Ko kupec ustvari uporabniški račun, podjetje podatke hrani v primeru predhodne privolitve s strani kupca. Kupec lahko v svojem uporabniškem računu podatke tudi spreminja in briše. Podjetje osebne podatke uporabi tudi za komunikacijo preko e-pošte s stranko.

3. POSREDOVANJE PODATKOV

Podjetje lahko osebne podatke kupca posreduje organom pregona ali vladnim organom, če je tako zahtevano v zakonu. Gre za primere kaznivih dejanj ali prevare. Podjetje osebnih podatkov ne posreduje tretjim nepooblaščenim osebam ali v namene oglaševanja.

4. PRAVICE KUPCA

Kupec ima pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov in kopiranja osebnih podatkov, do brisanja (v kolikor osebni podatki niso vel potrebni za prvotne namene), dopolnitve ali popravka osebnih podatkov, do prenosa osebnih podatkov in do omejevanja obdelave osebnih podatkov (če kupec lahko oporeka o točnosti navedenih podatkov). Kupec ima tudi pravico, da prekliče podana soglasja o obdelavi osebnih podatkov. Kupec ima pravico, da se v primeru kršenja zgoraj navedenih pravic, pritoži na pristojni državni organ.

5. HRAMBA OSEBNIH PODATKOV

Podjetje ima v primeru soglasja s strani kupca pravico hraniti osebne podatke vse do preklica stranke. Zakonska podlaga GDPR določa, da lahko podjetje podatke hrani do 10 let za potrebe obdelave izvajanja pogodbe in 5 let za izvajanje ukrepov na zahtevo kupca pred sklenitvijo pogodbe.

Podjetje GLOBAL EUROZONE d.o.o., Ulica gledališča BTC 2, 1000 Ljubljana, se zavezuje, da ravna z osebnimi podatki potrošnikov v skladu z novo uredbo GDPR in v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.