Meni
Košarica

-15% na vsak dodatni izdelek | -20% na vsak dodatni izdelek, ob nakupu štirih izdelkov ali več

Uporaba piškotkov

Informacije o uporabi spletnih piškotkov

Osnovne informacije

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih uporabnikova naprava (npr. računalnik, tablični računalnik ali mobilni telefon) naloži, ko obiščete spletno mesto.  Spletnemu mestu omogočajo, da si zapomni vašo napravo in s tem izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo.  

Obvestilo o uporabi piškotkov, smo na našo spletno stran namestili v skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki vsebuje informacije in se prenese na računalnik uporabnika, ko obiščete spletno mesto.  Običajno vsebuje:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek,
  • življenjsko dobo piškotka,
  • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Kakšen je njihov namen?

Piškotki niso škodljivi, saj ne vsebujejo virusov ali kakšne zlonamerne kode.  Določeni zagotavljajo spletnemu mestu pravilno delovanje in so v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. Piškotki se uporabljajo tudi v marketinške namene, kjer nam z združevanjem določenih informacij omogočajo, da lahko ponudimo bolj zanimive oglase ali druge vsebine. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Katere piškotke uporabljamo?

Spletno mesto uporablja več vrst piškotkov. Z vidika namena uporabljamo naslednje piškotke:

  • Nujni piškotki: so piškotki, ki so ključni, saj brez njih naša spletna stran in spletna trgovina ne bi delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko opravite kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo in se uporabljajo zgolj z namenom pravilnega prikazovanja spletnih strani. Ti piškotki se vedno naložijo na vašo napravo, zato nam ni potrebno dobiti vaše privolitve.
  • Analitični piškotki: Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran in nam omogočajo izvedbo analiz za izboljšanje delovanja spletne strani.
  • Marketinški piškotki:  Te piškotke uporabljamo z namenom, da vam pošiljamo vsebine, ki bolj ustrezajo vašim interesom.

Če se z namestitvijo piškotkov vseh skupin strinjate,  vam ni potrebno storiti ničesar. Če si pa želite popolno anonimnost, lahko to storite s klikom na kljukice spodaj.

Vašo izbiro boste na tej napravi lahko vedno spremenili.

  • Soglašam, da se piškotki iz skupine »Analitični piškotki« nameščajo. Kliknite na kljukico za blokiranje teh piškotkov.
  • Soglašam, da se piškotki iz skupine »Marketinški piškotki« nameščajo. Kliknite na kljukico za blokiranje teh piškotkov.